Kam jet do JV Asie
Za mě jednoznačně top Thajsko. Jednoduše pro to, že si tam úplně každý najde své. Je úplně jedno zda chcete klid, nebo ruch, luxus, nebo lowcost. Super jídlo, dokonalá logistika, bezpečnost, nejlepší poměr cena/výkon, jakékoliv služby, super lidi, příroda, památky, krásné moře a pláže. Z těch zemí, co mam na profilu, je tato jednoznačně nejlepší.
Katka _1 napsal(a):Santo Antao mam tiez na wishliste. Easyjet mava dobre ceny do Sao Vicente z Portugalska alebo UK, byvaju aj do 100e spiatocka.
No to jo, oni prodavaji i ty navazne lety s prestupem nejak. Tam jsem zatim nic zasadniho nevidela. Ale mela by se cena pohybovat mezi 3-5tis/os celkem.
Barney Flyer napsal(a):Za mě jednoznačně top Thajsko. Jednoduše pro to, že si tam úplně každý najde své. Je úplně jedno zda chcete klid, nebo ruch, luxus, nebo lowcost. Super jídlo, dokonalá logistika, bezpečnost, nejlepší poměr cena/výkon, jakékoliv služby, super lidi, příroda, památky, krásné moře a pláže. Z těch zemí, co mam na profilu, je tato jednoznačně nejlepší.
A mas nejakou “trasu” priroda, pamatky more, co bys doporucil jako top z tveho pohledu?
Nejoblíbenější trasu mám v cestopisu na profilu, ale dnes bych tam přidal další malé ostrůvky na jihu (Ko Kradan a okolí). Dlouho mám v plánu trasu Bangkok- Pattaya- Ko Chang- Ko Kut- Ko Mak (to by mělo ukázat hodně z Thajska :D ). Jinak upozorňuji že třeba přejezd z Ko Lipe na malajské Langkawi je ne úplně příjemný, kulturní zážitek.
Scoot je lowcost jako každý jiný. V základu není vůbec nic a koupit se dá úplně vše (větší místo, jídlo, zásuvky, zavazadla, deky atd.). Standardní rozteč sedaček v jejich 787 je úplně stejná jako u většiny aerolinek. Čistota, super posádky, nová letadla. Ale sám za sebe dávám přednost jiným aerolinkám za ne velký rozdíl v ceně (Austrian, Singapore, Swiss , Eva atd.), i když spíše kvůli jiným důvodům než ostatní 😃
Lowcosty na dálkové lety, to je fakt nouzovka, kdy už nemáš moc možností volby termínu a vše ostatní je hodně drahé.
Obvykle úspora nebývá nijak extra velká. Mnohem lepší je chytit nějakou akci s běžnou aerolinkou.
Jedeme Vánoce a Nový rok Phuket - Kuala - SIN. 4 + 3 +5 nocí cca. V Kuale jsem letos byl, představu mám. Ubytování přes Nový rok v SIN docela mazec. Ostatní už mám vyřešené, ale tady ještě váhám. Je teda čas.
Reni85: Ten výlet na Batam...je tam něco zajímavého ? Jak jste se tam posouvali ? Grab ?
Sue: to je vždy o zvážení poměr cena/výkon. Vždy raději poletím se Scoot Plus (premium eco) za 24, než s Air China v economy za 12tis. Stejně tak jsem raději letěl za 6tis v Premium s Norse, než za 18 s United v ECO. Úžasná vlastnost lowcost je v tom, že si zaplatím jen to co potřebuji. Ale musí si to každý v daném případě umět spočítat ;)
Jeste mi reknete, litate jenom s prirucakem? My jsme zvykli z Evropy a predpokladam, ze pak na ty lowcost lety po Asii jsou vsude v zakladu jen prirucaky….
V základu jsou dnes příručáky u téměř všech aerolinek. Létám buď s 20kg batohem, nebo 30kg taktickým batohem :D
Tak příručák je dnes základ a čím více máš letů, tím více peněz ti to ušetří. A to i tehdy, když máš na dálkovém letu v ceně i velký kufr.
Já třeba beru staré oblečení a po cestě ho špinavé vyhazuji. Po návratu koupím nové a pořád to vyjde levněji než si připlácet za kufr.
Někdo si to také nechává vyprat na cestě v prádelnách, nebo si pere sám.
Slušný hotely mají od toho služby co vyperou a vyžehlí. S příručákem se dá skoro všude, zvlášť tyhle jednoduché země.
Scoot je v pohodě a když si nekoupíš jídlo, tak tě kvůli němu aspoň nebudí. 😆 A za 12000 jsem loni na Vánoce nic lepšího nenašel.
Barney Flyer napsal(a):Nejoblíbenější trasu mám v cestopisu na profilu, ale dnes bych tam přidal další malé ostrůvky na jihu (Ko Kradan a okolí). Dlouho mám v plánu trasu Bangkok- Pattaya- Ko Chang- Ko Kut- Ko Mak (to by mělo ukázat hodně z Thajska :D ). Jinak upozorňuji že třeba přejezd z Ko Lipe na malajské Langkawi je ne úplně příjemný, kulturní zážitek.
barney byl nejaky problem s prejezdem? My par let zpet, sani prubuzenstvo par tydnu zpet jsme nezaznamenali nic vyjimecneho 🤔 diky za info
Problém s přejezdem není žádný. Jediný problém je ten rozdílný svět. V Malajsii jsou jiní lidé, jídlo, náboženství, logistika, vlastně téměř vše je jiné a téměř vše horší. A ten chybějící “wibe” Thajska je hodně citelný.
Mandre napsal(a):[citace="Katka _1"]
Santo Antao mam tiez na wishliste. Easyjet mava dobre ceny do Sao Vicente z Portugalska alebo UK, byvaju aj do 100e spiatocka.
No to jo, oni prodavaji i ty navazne lety s prestupem nejak. Tam jsem zatim nic zasadniho nevidela. Ale mela by se cena pohybovat mezi 3-5tis/os celkem.
[/citace]
jojo, ty zaváděcí ceny jsme využili na minulý Vánoce, dobrý to bylo
Mandre napsal(a):Jeste mi reknete, litate jenom s prirucakem? My jsme zvykli z Evropy a predpokladam, ze pak na ty lowcost lety po Asii jsou vsude v zakladu jen prirucaky….
Jo, to jsem si teď ozkoušela poprvé. Na dálkovém letu byl v ceně odbavený kufr, tak jsme si je teda vzali. Taková blbost! Na každým letišti voser s odbavením a dvouhodinové čekámí na kufry po příletu (zdravíme Madrid). No a pak ty místní přískoky, všude připlácet a zase čekat (i když to už nebylo tak hrozný). Víckrát mě nedostanou. Zlatej model batoh + větší příručák. V AirBnB bejvaj případně pračky, nebo se dá nechat vyprat
My jsme jeli Phnom Penh - Siem Reap - Ko Chang - Ko Kut - Bangkok a za mě super. Ale Phnom Penh pro 13/15 letý děti asi nebude, ale za mě věci ohledně genocidy byly "super". Plus Siem Reap - Ko Chang byla 9 hodinová cesta busem.
S těma kuframa....a kosmetiku, kterou nedáš do příručáku nakupujete na místě ? Chápu celkem nějaký trička, spodky. Pokud beru fototechniku, tak jsme v háji, protože jenom můj batoh má 11kg, prakticky bez oblečení. Copak já kosmetika, jeden sprcháč 3v1, podpažďák a kartáček s pastou to řeší, ale žena s dcerkou a jejich vlasová kosmetika, to je problém.
A to pozor - v Asii bývá prakticky u každé brány klec na měření včetně váhy a zrovna u Air Asia jsou na tu váhu dost hákliví.
Pavel Planespotter napsal(a):S těma kuframa....a kosmetiku, kterou nedáš do příručáku nakupujete na místě ? Chápu celkem nějaký trička, spodky. Pokud beru fototechniku, tak jsme v háji, protože jenom můj batoh má 11kg, prakticky bez oblečení. Copak já kosmetika, jeden sprcháč 3v1, podpažďák a kartáček s pastou to řeší, ale žena s dcerkou a jejich vlasová kosmetika, to je problém.
Kosmetiku my mame (tu tekutou) rozdelenou do 4 sacku kdyz jsme 4 a jde do prirucaku. Ja teda zadnou extra vlasovou kosmetiku mimo sampon a kondicioner na cestach nepotrebuju. Spis kremy, ty trosku zaberou. Ale vetsinou kupujeme sprchace az tam, pokud toto neni na ubytovani. A kdyz neco z tech 100ml lahvicek dojde, kupujeme taky tam.
@Barney Flyer
S Thajskem nesouhlasím, že si tam každý najde to své...nejsou tam zajímavé hory ani vrcholy...Pro horskou turistiku jsou rozhodně lepší jiná místa v JV Asii
Na horskou turistiku je v JV Asii výborná Indonésie (hlavně na sopky, což jsou většinou jednodenní túry), ale ostatní země JV Asie jsou na tom skoro stejně bídně jako Thajsko. Pokud tam nějaká zajímavá hora vůbec je, bývá s tím spojená nějaká komplikace jako obtížné nalezení začátku cesty, protože je asi oficiálně zavřená (Cameron highlands), nutnost rezervace a vysoká cena povinného ubytování v noclehárně (Kinabalu, jednodenní po zemětřesení zakázali), velmi náročné stezky s povinným průvodcem za vyšší ceny (NP Gunung Mulu) nebo se hory nachází v odlehlých oblastech, kam se nedá snadno dostat. Protože je turistika v horách mým hlavním cílem na cestách, snažil jsem se vždy něco najít třeba i v nižších kopcích (např. dvoudenní trek na severu Laosu s průvodcem nebo i jen túry poblíž moře nebo i něco kratšího s místní CK), ale mimo nížiny a většiny afrických zemí (kvůli obtížné dostupnosti) je JV Asie s výjimkou Indonésie nejhorší region na světě na horskou turistiku.